Rectorul URA Costel Negricea invitat de distinsul Profesor Eliot Sorel la Cosmos Club, Washington, D.C., iunie 2023
iunie 2, 2023
15 ani de la trecerea în veşnicie a Profesorului ION SMEDESCU, Preşedinte-Fondator și Rector al Universităţii Româno-Americane
octombrie 3, 2023
Show all

Excelenţă academică, învățare, inovare și colaborare internaţională

Rectorul Universității Româno-Americane Costel Negricea şi Excelenţa Sa Doamna Kathleen Kavalec, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România

Frumoasa Aula Magna a Universității Româno-Americane a găzduit vineri, 29 septembrie 2023, cu căldura tradiţională, festivitatea de deschidere a noului an universitar 2023-2024. Studenţi, Părinţi, Alumni, Profesori şi Distinşi Reprezentanți ai unor Ambasade – Statele Unite ale Americii, Republica Socialistă Vietnam, Japonia, Republica Coreea și India – ai UNICEF și ai mediului de afaceri (precum: Le French Tech, PWC și H în HR) au confirmat că educaţia este baza civilizaţiei centrate pe construirea comunităţii participante la o lume mai bună.

Participanții la ceremonia de deschidere au fost salutaţi cu căldură de Rectorul Universității Româno-Americane Costel Negricea, care a transmis un mesaj semnificativ cu privire la excelenţă academică, învățare, inovare și colaborare internaţională. În continuare, Profesorul Costel Negricea a lansat invitaţia de a lua cuvântul Excelenţei Sale Doamna Kathleen Kavalec, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România. Discursul riguros organizat, pertinent și elegant, al Excelenţei Sale a captat atenţia audienţei, stimulând atât reflectarea asupra aspectelor relevante evidenţiate, cât şi calitatea discursurilor susținute de următorii distinşi vorbitori. Un merit aparte a revenit şi mesajelor video transmise de mai mulţi parteneri tradiţionali ai Universității Româno-Americane, precum Președintele Universității James Madison din SUA, Jonathan R. Alger, apreciat specialist în politica învățământului superior.

De asemenea, în a doua parte a festivității de deschidere a noului an universitar 2023-2024 la Universitatea Româno-Americană, participanții s-au bucurat din nou de un minunat program muzical susținut de cunoscutul grup vocal-instrumental Celesta de la Colegiul Național Nicolae Grigorescu din Câmpina, reconfirmare a faptului că muzica ramâne limbajul universal al omenirii, limbajul spiritului, fiind intergenerațională și cu acțiune multiplă.