Conferinţa Consiliului Concurenţei „Concurenţa în sectoare cheie”, 6 noiembrie 2023, Cercul Militar Național, Sala de Marmură
noiembrie 7, 2023
Construirea de legături durabile prin colaborarea internațională în învățământul superior
ianuarie 25, 2024
Show all

Îmbucurătoare şi stimulativă recunoaştere onorifică a Universităţii Româno-Americane

Îmbucurătoare şi stimulativă recunoaştere onorifică a Universităţii Româno-Americane

A fost şi este certă nevoia de ridicare a nivelului cunoștințelor civice și implicării publicului, iar educația civică de înaltă calitate poate dota studenții cu cunoștințele, abilitățile și dispoziția necesară pentru a deveni cetățeni informați și implicați, impactul asupra comportamentului civic putând fi considerabil, după cum pregătirea următoarei generații de lideri activi și cunoscători necesită o educație civică cuprinzătoare și antrenantă (Shapiro şi Brown, 2018). În mod larg, educația civică a fost considerată ca expresie a tuturor proceselor care afectează convingerile, angajamentele, capacitățile și acțiunile oamenilor ca membri sau potențiali membri ai ocomunităților (Stanford Encyclopedia of Philosophy, 2018).

Este salutară în acest context implicarea Universităţii Româno-Americane în proiecte inovatoare cu un impact puternic în societate. Recenta (28 noiembre 2023) recunoaștere onorifică a Universităţii Româno-Americane pentru “Civism prin acte educaționale și culturale inovatoare” – în cadrul Serii Regale dedicate curajului civic – este îmbucurătoare şi stimulativă pentru continuitatea implicării şi îmbunătăţire continuă a calităţii acestei implicări. Onoranta distincție a fost înmânată Profesorului Costel Negricea, Rectorul Universităţii Româno-Americane (în Sufrageria de Stat de la Palatul Regal), de către șeful Familiei Regale a României și suveranul Casei de România, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Consort.

Parteneriatul calitativ dintre Universitatea Româno-Americană și Galeria de artă modernă DaDa s-a concretizat într-un proiect inovator reprezentând un adevărat act educațional prin cultură (https://www.rau.ro/universitatea-romano-americana-premiata-de-casa-regala-a-romaniei-pentru-civism-prin-acte-educationale-si-culturale-inovatoare/), confirmat de onoranta recunoaştere.

 

References

Shapiro, S., Brown, C., 2018. The State of Civics Education, Center for American Progress, Feb 21, 2018.

Stanford Encyclopedia of Philosophy, 2018. Civic Education, First published Thu Dec 27, 2007; substantive revision Fri Aug 31, 2018.