Romanian President Klaus Werner Iohannis, the designated recipient of The International Charlemagne Prize of Aachen, April 2020
decembrie 17, 2019
His Excellency Alfred H. Moses: Romania, Progressing from Darkness to Light
februarie 21, 2020
Show all

Prof. Dr. Nicholas Dima şi “Maratonul Vieţii”. Un Român angajat de tânăr pe drumul creşterii spirituale

Prof. Dr. Nicholas Dima… un Român, senin şi zâmbitor, un Om ca “noi toţi, aflaţi în marea aventură de descoperire a sensului vieţii”… În 1983, la începutul lunii iulie, primea un mesaj de mulţumire de la Ronald Reagan, Preşedintele SUA… În 1990, la începutul lunii martie, primea un mesaj de mulţumire de la George Bush Sr., Preşedintele SUA… Nicholas Dima a crezut de tânăr în libertatea omului… şi nu i-a fost uşor! A publicat numeroase cărţi, studii şi articole… şi publică în continuare!

Angajat de tânăr pe drumul creşterii spirituale, a fost întotdeauna tolerant cu cel care nu ştie, dar nu cu cel care nu vrea să ştie… Interlocutor agreabil şi competent, clar şi concis, cu umor fin, stăpânind subiectul abordat şi tehnica necesară în acest sens, Dr. Nicholas Dima a apreciat întotdeauna pe cei merituoşi. A fost, printre altele, Directorul Catedrei de Studii Europene la Școala superioară specială a Armatei Americane “John Fitzgerald Kennedy” de la Fort Bragg, Carolina de Nord, SUA, timp de patru ani.

Pentru Domnia Sa “Națiunea este o verigă între materie și spirit”. Dârz şi generos, neuitând niciodată marile contribuţii ale înaintaşilor, Dr. Nicholas Dima a desfăşurat, de altfel, la Washington, o activitate unică în cadrul exilului românesc în favoarea României.

Prof. Dr. Nicholas Dima a fost şi este un valoros colaborator al Universităţii Româno-Americane.