Răzvan Andrei Nacea, nominated in Top „30 under 30” special edition of Forbes Romania
aprilie 27, 2015
The AFER’s Awarding Ceremony of the Prizes of ONEF 2015, Section: Marketing
mai 28, 2015
Show all

Prof. Iacob Cătoiu: “Viaţa ca o clipă. Repere autobiografice”

Prof. Iacob Catoiu, Viața ca o clipă. Repere  autobiografice

În după-amiaza zilei de 30 aprilie a.c. Decanatul Facultăţii de Marketing ASE Bucureşti a transmis, prin e-mail, invitaţii la lansarea (marţi 5 mai a.c., Aula Magna ASE) cărţii

“Viaţa ca o clipă. Repere autobiografice,” autor Prof. univ. dr. dr.h.c. Iacob Cătoiu.

La această invitaţie s-a răspuns imediat (tot prin e-mail) şi cu următorul

Mesaj spontan pentru Dragul meu Profesor Iacob Cătoiu”:

 

<< Stimaţi Colegi şi Dragă Domnule Profesor Iacob Cătoiu,

Amintirea frumoasă este atât creaţie continuă cât şi o formă de întâlnire continuă. Din păcate, în perioada 3-6 mai a.c. particip la o Conferinţă la Expo Milano 2015, unde am fost invitat şi am confirmat (tocmai mă pregătesc în consecinţă).

Viaţa ca o clipă. Repere autobiografice,” autor Profesorul meu Iacob Cătoiu… Da, o spun cu convingere, o viaţă măreaţă, confirmând că Domnia Sa a fost şi este un valoros subiect al timpului care trece şi care vine, timpul fiind un permanent înţelept sfătuitor. Domnia Sa şi-a căutat destinul, alegându-l cu pricepere şi realizându-l. A demonstrat pe tot parcursul putere de gândire, putere de voinţă, putere a inimii, integritate, generozitate, făcând diferenţa între vis şi viziunea măreaţă precedată de angajament. Domnia Sa a răzbătut cu dârzenie prin greutăţi, confirmând rădăcina puternică, fiind discret şi cumpătat, experimentând şi învăţând, dăruind din învăţătura vieţii, înfrumuseţându-se şi înfrumuseţându-i şi pe cei din jur, cu mic şi mare.

Domnia Sa reconfirmă prin această nouă carte ştiinţa de a dobândi dăruind. De data aceasta ne mai lasă moştenire şi o simfonie venită de dincolo de orizontul cu care eram obişnuiţi.

Regret că, din motivele obiective menţionate anterior, nu voi savura acest prim concert în direct, fiind însă convins că armonia sonoră a momentului înălţător va încălzi nu numai sufletele prezente ci şi pe cele aflate la distanţă geografică.

Cu respect şi cu drag,

Theodor Purcărea >>